Visualitzant el sismògraf (2) #hackbdw14

C. Catalan

Seguim treballant en el sismògraf de la Generalitat i continuem l’entrada anterior de Visualitzant el sismògraf (1).

Govern Obert va estar al hackathon de la BigDataWeek, una fantàstica iniciativa de Media140. No hi podiem faltar, en el primer aniversari de l’inici del nostre projecte, sobre el que podeu llegir aquí.

BDW2014

El hackathon va venir desprès de dos intensos tallers a càrrec d’Oscar Marín, d’Outliers, i del col.lectiu zzzinc. Aquí teniu els enllaços als tallers de tots dos dies:

Dia 1: fonts de dades, formats i OpenRefine

Dia 2: Google Spreadsheets i CartoDB

En el hackathon vam tenir molta sort perquè @algonpaje, de Bestiario, va treballar les dades del sismògraf i va produir una altra visualització, aquesta interactiva. Hi podeu accedir clicant a la següent imatge.

Aquesta captura de pantalla, per exemple, reflexa un moment en la línia del temps on predomina la creació d’entitats. Podeu veure com el color lila (assignat a creació de noves entitats) és el que predomina en els rectangles de l’esquerra i com cada línia lila dels estels de la dreta correspon a una nova entitat creada en cadascun dels departaments. A la informació de nom de departament i de nova entitat s’accedeix passant el cursor per sobre de l’estel.

noves_entitats
Autor: @algonpaje

L’interfaç està dividit en tres parts: un primer gràfic mostra la distribució de canvis organitzatius per categoria; un segon gràfic mostra una xarxa de canvis a les entitats, així com la relació amb l’entitat superior i el tipus de canvi per categoria. Finalment, un gràfic de distribució temporal mostra els canvis organitzatius diaris per tipus de categoria. Un selector de temps permet navegar pels events produits en diversos intervals de temps. Per la construcció de l’interfaç s’ha utilitzat el llenguatge de programació visual Quadrigram.

Aviat esperem presentar-vos més novetats!